Információ

Gyakran ismétlődő kérdések és Házirend

ABC sorrendben

Ajtó nyitás-, csukás
Kérjük fokozottan ügyeljen arra, hogy lakáskulcsát ne hagyja a zárban belül, mikor becsapja maga után az ajtót, ugyanis ha belülről kulcs van a zárban a személyzet sem tudja azt kinyitni a szervizkulccsal, ilyenkor zárspecialistát kell hívnunk az ajtónyitáshoz, melynek díja HUF 13.000, mely a vendéget terheli és direktben a zárszerelőnek fizetendő ajtónyitáskor. Ajtót csak a vendég jelenlétében tudunk kinyitni.
Árgarancia

Ön biztos lehet abban, hogy oldalunkon mindig a szállásunkra érvényes legalacsonyabb internetes árakat tüntetjük fel. Ha mégis megtalálna minket már oldalon olcsóbban, mutassa meg nekünk, és nemcsak hogy megadjuk az alacsonyabb árat, de abból további 5% kedvezményt adunk.

Babaágy
Kérésre tudunk biztosítani, kérjük, hogy igényüket legalább24 órával érkezés előtt jelezzék!
Bejelentkezés ideje (Check-in)
A bejelentkezést 14:00-tól garantáljuk, azonban igyekszünk e téren is rugalmasak lenni amennyiben foglaltságunk és munkaerő kapacitásunk megengedi, úgy a szobák korábbi elfoglalása is lehetséges lehet. Korai érkezés esetén szobája elkészültéig csomagjait a recepción eltároljuk.
Bekészítések (toiletries)
Apartmanjainkban nem található sampon, tusfürdő, szappan bekészítés.
Csomagmegőrzés
Recepciónkon érkezéskor és a távozás napján díjmentesen tároljuk csomagjait.
Dohányzás
Minden apartmanunk „Nem dohányzó”. A dohányzás szigorúan tilos a szobákban. Dohányozni az apartmanokhoz tartozó erkélyeken/teraszokon lehet és az épületben arra kijelölt helyeken.
Elveszett kulcs
Vendégeink a bejelentkezéskor átvett számú kulcsot kötelesek leadni. Ennek hiányában kulcsonként 5000 Forintot számítunk fel.
Értékek / Szobában hagyott értékek
A szobákban hagyott értékekért a management semmilyen felelősséget nem vállal. Kisméretű értéktárgyaik elhelyezésére recepciónk széfjében van lehetőség.
Fizetés
Szálláshelyünkön a következő módokon tud fizetni: készpénz (Euro, Forint), Hitelkártya, banki utalás.
GPS koordinátáink, címünk
Amennyiben címünk alapján (1066 Budapest, Ó utca 24-26) nem találja GPS-ük szálláshelyünket, használja ezeket a koordinátákat: N47 30.253 E19 03.489
Hajszárító
Minden apartmanunk fürdőszobájában van hajszárító.
Hitelkártyás fizetés
Hitelkártyát elfogadunk! (Mastercard, Visa, American Express). Kérjük, vegye figyelembe, hogy biztonsági megfontolásokból a hitelkártya terminál fizikailag nem a recepción, hanem egy másik épületben levő irodánkban található, a hitelkártya terheléseket nem a recepciós kollegánk végzi. A kártyaterheléshez azonban a recepciós kollegánk kitöltet önnel egy űrlapot a kártya adataival, mely felhatalmaz minket a kártyája megterhelésével az adott összeggel. Kártyát terhelni ezért irodai nyitvatartási időben tudunk reggel 8 és délután 4 óra között. Megértését köszönjük.
Kád / Zuhanyzó
Minden egyhálós+nappalis lakásunk kádas fürdőszobával rendelkezik, a stúdiók többsége szintén három kivételével, ahol zuhanyzó van. Ha van konkrét preferenciája, azt kérjük foglalásában vagy külön e-mailben jelezze.
Késői kijelentkezés

Elutazás napján a szobákat kérjük, hogy 11:00-ig hagyják el, a kulcsot a recepción adják le. Speciális esetekben tudunk rugalmasak lenni a kijelentkezés időpontját illetően is, erre vonatkozó igényét, kérjük, jelezze a recepción legkésőbb 11:00-ig, mely igényét foglaltságunk és takarítói kapacitásunk függvényében igyekszünk kielégíteni. Díjak: 13 óráig díjmentes, 13 és 16 óra között félnapi-, a 16 órautáni kijelentkezés esetén teljes napi szállásdíjat számolunk fel.

Kijelentkezés ideje (Check-out)
Kérjük kedves vendégeinket, hogy apartmanjaikat az elutazás napján 11:00-ig szíveskedjenek elhagyni, hogy a következő vendég számára azt megfelelően előkészíthessük. További információ: a „Késői kijelentkezés” címszó alatt.
Kisállatok / kutyák
Bár kollégáink kutyabarátok, apartmanházunk sajnos nem fogad négylábú vendégeket. Kisebb testű kedvencek esetében azonban néha teszünk engedményeket, kérjük, kontaktáljon minket ezügyben.
Konyhai felszerelés
Minden apartmanunkban teljesen felszerelt konyha áll vendégeink rendelkezésére, mely minden konyhaeszközt tartalmaz, ami a napi életvitelhez, főzéshez és étkezésekhez szükséges az apartman férőhely-kapacitásának megfelelően. Részletesen: tányérok, evőeszközök, poharak, bögrék, lábasok, serpenyő, vízforraló, kávéfőző, mikrohullámú, pirítós készítő (toaster), főzőlap, sütő, néhány lakásban mosogatógép.
Legény és leánybúcsú
z elmúlt 12 év negatív tapasztalatai miatt nem fogadunk legény/leánybúcsús társaságokat illetve nagyobb, ünneplő baráti köröket, hogy vendégeink zavartalan nyugalmát garantálhassuk.
Légkondi
Nem minden apartmanunk van felszerelve légkondival, ezért légkondi iránti igényét kérjük, hogy foglalása megjegyzés mezőjében tüntesse fel, vagy jelezze külön e-mailben. Légkondi felár: 7 EUR/apartman/éj
Parkolás

Korlátozott számú parkolóhelyet tudunk vendégeink számára rendelkezésre bocsátani, közvetlenül az épület alatti mélygarázsban. Előre foglalás épp ezért szükséges, díja 15 EUR/nap/beállóhely. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, amennyiben foglalni szeretne, és tájékoztatjuk az aktuális kapacitásról. A közelben több parkolási lehetőség is van, erről is szívesen tájékoztatjuk igény esetén. Az épületet környező utcákban 440 HUF/óra a parkolási díj hétfőtől péntekig 8.30-20.00 óráig. Hétvégén és 20 óra után ingyenes a parkolás a kerületben.

Pótágy

Külön kérésre biztosítunk 15 EUR/éj felár ellenében. Pótágy iránti igényüket kérjük, hogy e-mailben vagy a foglalásukban jelezni szíveskedjenek. Egy lakásba csak egy pótágy fér be. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a pótágyak rövid (kb. 1-3 éjszakás) tartózkodás idejére kényelmesek.
apartment house as well, please contact us for further information. Parking in the street has a fee of HUF 440/hour, paying period is daily 08:00-20:00 from Mo-Fri. Nights and weekends are free of charge in public areas all around the downtown.

Recepció
Recepciónk és kollégáink 24 órában, a hét minden napján várják vendégeinket és állnak rendelkezésükre. Az épületbe lépve a lépcső tetején, a belső kert bal oldalán található recepciónk. Amennyiben a lépcsőnél található biztonsági üvegajtó éjszaka zárva van, kérjük, nyomja meg a „201-es ” kapukódot és a csengő szimbólumot, és kollégánk máris nyitja Önnek a kaput.
Reggeli
Mivel önellátó apartmanokat kínálunk felszerelt konyhával, ezért mi magunk nem szolgálunk fel reggelit, viszont igény esetén recepciós kollegánk boldogan fog ajánlani olcsó és minőségi reggelizési lehetőséget a ház független üzemeltetésű éttermében, valamint a környező éttermek valamelyikében 100m sugarú körön belül.
Reptéri transzfer
Ára 25 EUR/út/autó. Egy autóban szállítható vendégek száma 1-4 fő. Gyerekülést tudunk biztosítani. A gyerekülésben ülő kisgyermek is teljes értékű utasnak számít, mivel gyerekülése egy teljes helyet foglal. Érkezéskor sofőr kollegánk az érkezési csarnokban fogja várni önöket egy táblával, melyen az ön neve szerepel majd. Csak 22:00 óra előtti menetrend szerinti érkező gépekhez tudunk sofőrt kiküldeni, amennyiben az ön járata ezen időpont után érkezik, kérjük, vegye igénybe a reptér hivatalos taxi szolgáltató cégét, melyben a reptér munkatársai a helyszínen segítségére lesznek. Reptéri transzfer szolgáltatásunk megrendelése csakis írásban lehetséges ( info kukac operaresidence pont hu ) a következő adatok megadásával: légitársaság neve, járatszám, honnan érkezik, leszállás várható ideje, transzfert igénylő vendégek száma, mobil elérhetőség. Nagyobb társaságok számára tudunk több autót vagy minibuszt kiküldeni. A transzferszolgáltatás érkezés előtt max. 24 órával lemondható, késői lemondás, vagy no show (meg nem jelenés) esetén a teljes fuvardíj fizetendő.
Széf
Sajnos a szobákban nem áll módunkban széfet bocsátani vendégeink rendelkezésére, de kisebb méretű értékeiket a recepción található széfünkben szívesen elzárjuk. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a menedzsment nem vállal felelősséget a szobáikban hagyott értékeikért.
Szobatelefon
Apartmanjainkban nem található vezetékes telefonkészülék, nem tudunk a recepcióról szobát kapcsolni.
Takarítás, Napi takarítás, Ágynemű csere
Szolgáltatási díjunk a következőre terjed ki: érkezés előtti takarítás, tiszta ágynemű, tiszta törölköző bekészítése az érkező vendégek számának megfelelően, elutazás utáni takarítás, hosszú tartózkodás esetén takarítás és textília csere 6 naponta. Szeretnénk felhívni vendégeink figyelmét, hogy fenti szolgáltatás díja 7 EUR/apartman/tartózkodás (egyszeri díj), melyet nem tartalmaz a szállásdíj. További takarítások textíliacserével külön kérésre 20 EUR/alkalom igényelhetők. Extra törölközőt térítésmentesen biztosítunk, kérjük ezügyben kontaktálja a recepciót.
Tömegközlekedés (Reptér, Keleti pályaudvar)
Amennyiben repülőgéppel érkezik Budapestre, a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren landol. Tömegközlekedve következőképp juthat el apartmanházunkhoz:
1: Szálljon fel a terminál előtti megállóban a 100E jelölésű buszra és szálljon le a végállomáson (DEÁK Ferenc tér) Keressen egy metrólejárót.
2: Az M1 (sárga metróvonal) viszi el az Operaházhoz. Irány: Mexikói út, 2. megálló, Opera.
3: Apartmanházunk közvetlenül az Operaház mögött található, kétpercnyi sétára a metróállomástól. Címünk 1066 Budapest Ó utca 24-26. Az Ó utca az Andrássy úttal második párhuzamos utca. Az Operaház jobb oldalán sétáljon a Hajós utcán az első sarokig, majd forduljon jobbra. Apartmanhotelünk bal kézre esik, a bejárat az „Otthon centrum” iroda és a bár között található.
Turista információ
Képzett recepciós kollegáink a nap 24 órájában várják Budapesttel kapcsolatos kérdéseiket, kérésre ajánlanak programokat, sétákat, városnézéseket, éttermeket, fürdőket stb.
Vasaló
Minden apartmanunkban található vasaló és vasalódeszka.
WIFI
Minden apartmanunkban és a recepció területén WIFI kapcsolat térítésmentesen elérhető.
Zajtilalom
22:00 és reggel 7 óra között az épületben zajtilalom van. Kérjük, tartsák ezt tiszteletben és ne hangoskodjanak, hogy vendégeink pihenhessenek. A hotel fenntartja jogát, hogy a hangoskodó, többi lakót zavaró magatartást folytató vendéget távozásra szólítsa fel, pénzvisszatérítés nélkül. Köszönjük megértésüket!